Termeni si conditii

1. Informatii personale

Sunteti de acord ca imediat dupa ce ati indeplinit toate formalitatile de inregistrare cerute sa inceapa furnizarea produselor oferite de www.originalmurano.ro.

Daca sunteti de acord cu procesul de inregistrare, va obligati sa furnizati informatii corecte privind identitatea dvs. (nume, adresa, nr. telefon, adresa e-mail etc.). De asemenea, in cazul in care informatiile trebuie actualizate in timp sau corectate, va obligati sa faceti acest lucru accesand www.originalmurano.ro.

Sunteti responsabil pentru actiunile ce decurg din folosirea contului si a parolei personale folosite pe www.originalmurano.ro. Siteul nostru nu poate fi facut responsabil pentru erori sau neconcordante aparute datorita neglijentei clientului privind securitatea si confidentialitatea contului si a parolei sale.

2. Securitatea datelor personale

Datele furnizate de catre clienti sunt strict confidentiale. www.originalmurano.ro nu va furniza aceste date altor companii sau unor terte persoane, ci le va folosi strict pentru uzul relatiei  comerciale dintre www.originalmurano.ro si client.

 

Sunteti de acord ca datele dumneavoastra personale sa poata fi utilizate de catre www.originalmurano.ro  pentru confirmarea si livrarea comenzilor, informarea prin telefon, e-mail, posta sau alte mijloace de comunicare despre actiunile ulterioare, pentru realizarea de rapoarte statistice etc.

Datele dumneavoastra personale pot fi transmise autoritatilor in drept pentru verificarea tranzactiilor comerciale sau altor autoritati indreptatite sa efectueze verificari justificate in baza legii.

Orice incercare de a modifica continutul site-ului www.originalmurano.ro sau de a accesa datele altui utilizator inscris pe site va fi considerata tentativa de fraudare a siteului, urmand sa se inceapa cercetarea penala impotriva acelora care au incercat acest fapt.

3. Copyright


Toate informatiile prezentate in site-ul www.originalmurano.ro (prezentari, texte, fotografii, design web, programe, scripturi si alte tipuri de date) sunt proprietatea www.originalmurano.ro si a furnizorilor sai, informatiile fiind  aparate de legile pentru protectia drepturilor de autor si de cele privind proprietatea intelectuala si industriala. Fara un acord scris al www.originalmurano.ro, nici o persoana fizica sau juridica nu poate folosi partial sau integral informatiile prezentate mai sus, in caz contrar www.originalmurano.ro putand cere pedepsirea respectivelor persoane conform legilor in vigoare.

 
4. Accesul la site

www.originalmurano.ro asigura utilizatorului accesul la site in interes personal, insa nu ii confera dreptul de a modifica, descarca, reproduce, copia, vinde, revinde integral sau partial site-ul sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor www.originalmurano.ro fara acordul scris prealabil al detinatorului site-ului.

5. Descrierea serviciilor

Prin prezentul site se realizeaza comercializarea bijuteriilor si a obiectelor din sticla de Murano autentice, realizate manual.

 

Pe acest site gasiti NUMAI PRODUSE ORIGINALE, fabricate in Italia pe insula Murano, de catre maestrii sticlari italieni, prin metode de manufacturare vechi de secole si transmise din generatie in generatie.

 

Toate bijuteriile si obiectele vandute prin acest site sunt insotite de un certificat de origine oferit de maestrii sticlari care le-au realizat. Acest certificat va garanteaza ca produsele sunt fabricate in Italia si sunt 100% „hand made”.

 

Obiectele din sticla de Murano (vase, pahare, vaze, obiecte decorative) au in plus, pe fiecare obiect, o holograma emisa de statul italian care atesta apartenenta producatorului respectiv la breasla maestrilor sticlari recunoscuta oficial in Murano. De asemenea toate aceste obiecte sunt semnate pe sticla de maestrul care  le-a creat.

 

Deoarece fiecare produs vandut pe acest site este prelucrat manual, unele particularitati ale produselor (nuantele culorilor, dispunerea margelelor pe sirag, mici imperfectiuni sau asimetrii, mici abateri de dimensiune, mici bule de aer) pot diferi fata de produsul prezentat in fotografiile de pe site si nu pot fi considerate defecte imputabile vanzatorului, acestea facand dovada faptului ca bijuteriile si obiectele sunt lucrate manual.

6. Pret

Toate preturile prezentate pe www.originalmurano.ro includ TVA (19%);

Pretul pe care il veti regasi pe factura pentru fiecare produs in parte va fi aceleasi cu cel prezentat pe site la momentul efectuarii comenzii, pret la care se adauga si costurile de livrare.

7. Plata serviciilor

Plata produselor achizitionate de pe acest site se poate efectua conform precizarilor mentionate aici la „Termeni si Conditii” si se poate efectua in doua feluri, la alegerea dvs.:

 

1. prin ramburs (banii fiind incasati cash de catre agentul firmei de curierat in momentul in care primiti pachetul cu produsele comandate)

 

2. prin transfer bancar direct in contul firmei noastre

M.M. Progresiv Distribution S.R.L.

CUI: RO 17209487

Nr. Reg. Com.: J40/2272/2005

Adresa sediu social: Bd. Iuliu Maniu nr. 53A, bl. 18P, sc. 1, ap. 23, sector 6, Bucuresti

Cont bancar: RO59BTRL04401202A47618XX

Banca: Banca Transilvania, Sucursala Obor

 

In varianta transferului bancar, plata trebuie efectuata in maxim 2 zile lucratoare de la lansarea comenzii (luand in calcul si ziua in care s-a efectuat comanda pe site), in caz contrar comanda dumneavoastra urmand sa fie anulata. Comanda va fi livrata de www.originalmurano.ro dupa ce banii au intrat in contul firmei noastre.

 

8. Livrarea produselor

 

Livrarea produselor se face oriunde in Romania, prin intermediul unei firme de curierat rapid, in termenul stabilit de comun acord cu www.originalmurano.ro. Ne rezervam dreptul de a confirma comenzile inainte de onorarea lor prin contactarea clientilor.

 

Tariful de livrare este calculat automat de catre modulul implementat in site, in acest calcul luandu-se in considerare greutatea obiectelor, locatia unde trebuie livrate produsele etc. In cadrul procesului de lansare a comenzii, la pasul „Transport (sau livrare)” este indicata valoarea transportului pentru comanda dvs. Prin trecerea la pasul urmator al comenzii si apasarea  butonului „Confirma comanda”, sunteti de acord cu pretul transportului si cu comanda lansata de dvs. ca si client.

 

Pentru comenzile efectuate de persoanele fizice, adresa introdusa de acestea pe site in formularul de comanda la capitolul “Adresa livrare” poate fi diferita de adresa de domiciliu cu care a fost facuta inregistrarea pe site (de exemplu daca cereti livrarea coletului la serviciu, la hotel etc.). Se poate alege aceasta optiune atunci cand realizati comanda sau dupa ce ati realizat contul.

Daca la sosirea curierului refuzati sa ridicati de la acesta produsele pe care le-ati comandat fara a avea un motiv real si serios, in acest caz www.originalmurano.ro va refuza procesarea si livrarea comenzilor ce vor fi efectuate ulterioare de catre dvs.

 

9. Garantie

 

Produsele comercializate prin intermediul site-ului www.originalmurano.ro beneficiaza de garantie conform urmatoarelor acte normative: Legea 449/2003, cu completarile ulterioare.

 

Termenul de garantie incepe la data emiterii facturii.

 

Produsul este in garantie daca pe perioada derularii garantiei sunt respectate recomandarile de utilizare, dupa cum urmeaza:

a)     Produsele nu trebuie lasate la indemana copiilor. Copiii pot rupe sau sparge produsele din sticla si astfel se pot expune unor pericole mari prin ranirea cu cioburi sau inghitirea componentelor de mici dimensiuni;

b)    Produsele trebuie protejate de apa sau medii cu abur. Va recomandam sa nu le purtati cand faceti baie sau dus, cand sunteti la sauna sau SPA, cand inotati etc.;

c)     Manevrati cu atentie bijuteriile si obiectele. Daca bijuteriile sunt supuse unor manevre neadecvate (lovire, agatare, intindere etc.), firele pe care sunt dispuse margelele din sticla de Murano se pot rupe iar margelele se pot sparge cazand de pe sirag. Trebuie mentionat ca pentru niciun produs prezentat pe www.originalmurano.ro nu exista garantie pentru spargere.

d)    Cand va imbracati, puneti bijuteriile la gat ultimele. Nu pulverizati parfum, fixativ si nu aplicati alte creme (substante) cosmetice cu bijuteriile la gat. Feriti-le de sampon, sapun si in general de orice substante chimice.

e)     Feriti bijuteriile de efectul transpiratiei. Dupa ce le purtati stergeti-le cu o carpa uscata si fina pentru a proteja componentele metalice.

f)     Nu pastrati bijuteriile la un loc cu alte obiecte metalice ascutite (forfecute, pensete, bratari sau accesorii din metale dure, chei). Bijuteriile se pot zgaria.

 

Daca, pe durata perioadei de garantie, produsul se defecteza in conditii normale de utilizare (adica au fost respectate recomandarile de utilizare), exista urmatoarele optiuni de remediere:

-       produsul va fi reparat gratuit;

-       produsul va fi inlocuit cu un articol identic sau similar. Daca produsul mai face parte din colectia curenta, atunci acesta se va inlocui cu unul identic in limita stocului disponibil. Daca produsul nu mai face parte din colectia curenta, atunci acesta va fi inlocuit cu unul similar, cu acordul cumparatorului, produsul avand aceeasi valoare. Daca valoarea noului produs este mai mare, atunci, cu acordul cumparatorului, produsul va fi inlocuit cu produsul nou propus, cumparatorul urmand sa plateasca diferenta.

 

Legea nu prevede restituirea banilor. Prin nerespectarea recomandarilor de utilizare se pierde orice garantie.

 

10. Renuntarea la cumparare

 

Renuntarea la cumparare se poate face doar de catre clientii persoane fizice, asa cum prevede legislatia in vigoare. Consumatorul are dreptul sa notifice in scris www.originalmurano.ro  la adresa comenzi@originalmurano.ro ca renunta la cumpararea produselor, fara penalitati si fara necesitatea existentei unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produselor. Renuntarea la cumparare in termen de 10 zile lucratoare se poate aplica doar pentru produsele livrate prin curier. Pentru retur, consumatorul poate utiliza orice firma de curierat, cu conditita ca firma de curierat sa faca livrarea fizica a produsului returnat la o adresa ce va fi comunicata consumatorului prin e-mail sau apeland la tel. 0733288003. Nu se accepta retururi cu plata ramburs.Nu se accepta retururi prin curieri care fac livrarea la centre de colectare colete si nu fac livrarea direct la adresa indicata.

Produsele returnate trebuie sa fie exact in aceeasi stare in care au fost livrate (in ambalajul original, cu etichetele intacte si documentele care le-au insotit in original) si sa nu prezinte sub nici o forma semne de uzura sau consum (lovituri, crapaturi, ciobiri, componente arse sau plesnite etc., etichete sau sigilii de garantie deteriorate, indepartate sau modificate, deteriorari datorita contactului cu substante chimice).

 

Cheltuielile privind returnarea produselor catre www.originalmurano.ro vor fi suportate de client, rambursarea contravalorii produselor urmand sa se faca de www.originalmurano.ro catre client in cel mult 30 de zile de la primirea returului. Pentru plata returului va trebui sa ne scrieti pe adresa comenzi@originalmurano.ro un e-mail in care sa specificati un cont bancar in care doriti sa va fie virati banii, banca la care este deschis contul precum si titularul de cont. Banii nu se pot returna cash, ci doar prin transfer bancar.   

 

Daca produsele pe care clientul le returneaza catre www.originalmurano.ro nu sunt  exact in starea initiala si acestea nu mai pot fi vandute ca noi, ne rezervam dreptul de a solicita o suma de bani pentru readucerea produselor in stadiul initial (daca este posibil). Daca nu este posibil, atunci se va solicita o suma de bani pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produselor ca second-hand sau, daca clientul consimte, ii vom reexpedia produsele pe cheltuiala acestuia.


Cele mai sus mentionate se aplica conf. O.G. 130/2000, in cazul achizitionarii de produse din www.originalmurano.ro folosind tehnicile de comunicare la distanta, completata de legea 51/2003 cu privire la regimul juridic al contractelor la distanta.

 

11. Litigii

Orice litigiu aparut in relatia www.originalmurano.ro si client in legatura cu utilizarea acestui serviciu de comert electronic va fi rezolvat pe cale amiabila. 
In cazul in care nu se reuseste rezolvarea conflictului pe cale amiabila, competenta va reveni instantelor de judecata romane.

Fiind de acord cu Termenii si Conditiile prezentate, clientul isi asuma in totalitate riscurile ce pot aparea din cele prezentate aici.